Asi nejtypičtější španělský tapas.

Kdo zná Španělsko, tak ví, že je sušená šunka neboli Jamon je jednou z typických španělských specialit. Když přijdete do Tapas baru, můžete si dát talířek této delikatesy, k tomu sklenku vína a sušené pečivo picos. Připravili jsme proto pro Vás speciální set, který můžete darovat svým blízkým nebo obchodním partnerům. Tímto setem jim darujete krásný chuťový zážitek, jakoby byli v typickém tapas baru.

Set obsahuje skvělé červené víno z oblasti La Mancha, krájený Jamon Serrano z oblasti Extremadura, která je pro nás osobně asi to nejvíc typické Španělsko, kde se rodí ty nejlepší delikatesy, včetně sušené šunky. A v neposlední řadě Picos Artesanos (tradiční sušené pečivo) z Andaluské Sevilly, které jsou pro nás osobně zatím nejchutnější ze všech, které jsme doposud vyzkoušeli.

Jak se krájený jamon konzumuje?

Doporučujeme ho alespoň 20 minut předem vytáhnout z lednice, aby se rozvinula chuť a vůně. Jamon doporučujeme konzumovat s červeným vínem a picos. Ideální a moje oblíbena varianta je omotat si kousek jamonu kolem picos a takto sníst. 

¡Buen provecho!  Dobrou chuť. 

 jamon, picos, vino_1

Ukázka toho, jak se konzumuje Jamon a Picos

picos-gourmet-obando-jamon-iberico-jamonlovers